سرپرست دفتر تحقیق و توسعه معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: پیشگیری از سوء مصرف مواد نیازمند مشارکت جدی مردم و بخشهای دولتی و غیر دولتی است.
به گارش خبرنگار اجتماعی فارس مهرداد احترامی امروز در نشست علمی پژوهشی که با عنوان « نقش بخشهای مختلف جامعه در پیشگیری از اعتیاد» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزارشد، اظهار داشت: مشکل اجتماعی وضعیتی است که از نظر شمار قابل توجهی از مردم، کیفیت زندگی یا مهمترین ارزشهای آنها را تهدید میکند و حل آن نیازمند برنامه اجتماعی است.
عضو اتاق فکر فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر، فقر، نابرابریها، انحرافات و آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد، جرم، فحشا و خشونت را از مشکلات اجتماعی برشمرد و گفت: بیسوادی، بیکاری، فرار دختران، خودکشی، پوشش ناکافی خدمات سلامت و اختلاس نیز از جمله مشکلات نهادهای اجتماعی محسوب میشود.
احترامی با بیان اینکه پیشگیری از سوء مصرف مواد و سایر مشکلات اجتماعی نیازمند مشارکت جدی مردم و بخشهای «غیر دولتی و خصوصی» و «دولت و حکومت» است، گفت: اعتماد و شفافسازی بین اعضا، همکاری برای گفتوگو و تبادل نظر، انسجام به معنی حساسیت و تعهد نسبت به انجام مسائل و قبول مسئولیت از اصول اساسی مشارکت در پیشگیری از سوء مصرف مواد در این بخشها به شمار میرود.
وی ادامه داد: به منظور دستیابی به هدف ایجاد مشارکت برای پیشگیری از اعتیاد، حکومت نقش اولیه و مهمی را دارد و لازم است که در زمینه رویکرد ارتباط سازمان یافته با مردم، راهبردهای حمایت، آموزش، پژوهش و شفافسازی را در این زمینه پیگیری کند.
احترامی افزود: بخش غیر دولتی و خصوصی نیز باید با تقویت دانش و مهارت خود، مدیریت فعالیتهای داوطلبانه و ارائه خلاقیتهای فراوان به مسئله اصلی یعنی آسیبهای اجتماعی بپردازد.
سرپرست دفتر تحقیق و توسعه معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: از مردم نیز این انتظار وجود دارد که به سرنوشت خویش علاقهمند باشند و شیوههای مداخله در تصمیمگیری، اجرا و ارزشیابی مسئولیتهای اجتماعی را بیاموزند.
احترامی اظهار داشت: تسهیل قانونی مداخله مردم در تصمیمگیریهای محلی و ملی برای پیشگیری از اعتیاد، جهتگیری توانمندسازانه در طراحی تمام برنامههای حکومتی، تقویت گسترده راهبرد حمایتیابی رسانهای برای ایجاد جبهه واحد، برنامهریزی در جهت بهوجودآمدن افراد متخصص، پژوهشگر و تحلیلگر و توجه به توصیههای سلامت عمومی در برنامهریزی از جمله پیشنهادات ارائه شده در جهت بهرهگیری مناسب از مشارکت در پیشگیری از سوء مصرف مواد به شمار میرود.
وی افزود: تعرفه در سیاست و قانونگذاری، تغییر کردار سازمانی، آموزش ارائه دهندگان خدمت، ارتقاء آموزش اجتماعات و تقویت دانش و مهارت فردی از جمله مداخلات پیشگیرانه در بخشهای مختلف جامعه محسوب میشود که با بکارگیری این مداخلات میتوانند از اعتیاد و سایر مشکلات اجتماعی جلوگیری کنند.